Breaking News
You are here: Home / Articole Medicale / boli cardiovasculare / Vitamina B protejeaza impotriva atacului de inima si atacului cerebral

Vitamina B protejeaza impotriva atacului de inima si atacului cerebral

Tratamentul cu suplimentul de vitamina B poate reduce riscul de atac de inima sau al accidentului vascular cerebral.
Cercetari anterioare au avut rezultate contradictorii in legatura cu efectele vitaminei B asupra atacului cerebral sau de inima. Unele studii au ajuns la concluzia ca suplimentul respectiv ar putea chiar creste riscul.

vitaminaB

Acestea au analizat rezultatele a 14 teste clinice care au inclus aproximativ 55 000 de persoane. Astfel a fost comparata utilizarea suplimentu de vitamina B cu cea a utilizarii unui placebo cu o doza infima de vitamina B.
Participantii au fost tinuti sub observatie pentru o perioada de minim sase luni. In acest timp, au avut loc 2 500 de atacuri printre cei care au indicat o imbunatatire in urma consumului de supliment.

In general, suplimentul de vitamina B a redus riscul de atac cu 7%, dar nu reduc severitatea atacurilor sau riscul de fatalitate in urma acestora.
Cercetatorii au descoperit ca acidul folic, o forma suplimentara a esterului de acid folic (B9), comun in cerealele modificate, reduc efectele pozitive ale vitaminei B. De asemenea, au descoperit ca vitamina B12 nu are nici un efect asupra atacurilor.

Astfel, abilitatea vitaminei B de a reduce riscul de atac poate fi influentat de numar de factori, printre care: capacitatea organismului de absorbtie, concentratia acidului folic si a vitaminei B12 din sange, sau daca persoana in cauza sufera de boli de rinichi sau hipertensiune.

Inainte de a lua orice fel de supliment, este indicat sa consulti un doctor.
Este de retinut faptul ca un atac poate fi cauzat de o multime de factori.

Accidentul ischemic tranzitor, un semn de accident vascular cerebral, poate avea multe cauze diferite, cele mai comune fiind hipertensiunea, diabetul, nivelul colesterolului ridicat, fumatul si obezitatea.

Exista un grup de pacienti care pot suferi de un atac din cauza deficientei de vitamine si enzime. Este recomandata o terapie completa, inclusiv pentru deficienta de vitamine, la pacientii care au suferit deja de un atac.

About AdrianM

Comments are closed.

Scroll To Top