Breaking News
You are here: Home / Articole Medicale / candida / Candida

Candida

candida
AJC1 / Foter

Candida albicans este un fung, care traieste in organismul uman , in tractul intestinal si vagin.

Problema survine, in momentul in care candida albicans, incepe sa creasca necontrolat de mult.

Aceasta poate cauza, apoi, o infectie vaginala, ale caror manifestari sunt pruitul, disconfortul, usturimea sau senzatia de arsura , in momentul urinarii.

Intrebarea este daca aceasta infectie, poate sa fie tansmisa de la un partner la altul. Raspunsul este probabil ca nu, dar de fapt, nu se stie cu exactitate  acest lucru.

Poate candida sa fie transmisa de la un partener la altul?

Problema este ca infectia cauzata de candida, nu este clasificata ca fiind sexual transmisibila, din moment ce urmatoarele motive produc infectia cu candida.

1.Consumul preamultor antibiotice.Aceasta este cea  mai mare problema, care cauzeaza infectia de candida.

Problema apare in momentul in care antibioticele, reduc nivelul normal,al florei intestinale.

Aceasta flora intestinala, ajuta sa mentina o balanta, in organism si tine dezvoltarea candidei sub control. Daca balanta este distrusa , candida albicans incepe sa se ramifice si sa creasca.

2.Nivelul crescut al glucozei din organism la diabetici. Candida se hraneste pe zaharuri, asa ca daca acest nivel este crescut , atunci si candida incepe sa creasca si sa se prolifereze.

3.Sistemul imunitar scazut.Acest lucru se poate intampla din mai multe motive, cum ar fi stresul, HIV.

Scaderea sistemului imunitar nu poate tine sub contol cresterea candidei, aceasta  multiplicandu-se in continuare.

Asa ca , in mod normal, infectia de candida ,nu este transmisa de la un partener la altul , din moment ce ea se dezvolta , unde este deja existenta.

Problema este la aparitia altor tipuri de infectie, care provoaca vaginite si care, pot fi transmise pe cale sexuala, de la un partener la celalalt.

De asemenea, mai poate fi transmisa, pe aceeasi cale,  boala trichomonas , cauzata de trichomonas vaginalis, ale carei simptome pot fi foarte asemanatoare cu candida.

Ideea este ca in momentul in care ai realizat ca prezinti o astfel de infectie, sa te abtii a avea, vreun act sexual cu partenerul tau.

About Carmen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top