Breaking News
You are here: Home / Articole Medicale / candida / Candida-Infectia cu candida va creeaza probleme ale tiroidei?

Candida-Infectia cu candida va creeaza probleme ale tiroidei?

candida
KevinLallier / Foter

Candida albicans este o familie de fungi, care traieste in organismul uman, pe piele, in sistemul digestiv, in tractul intestinal, in vagin, la femei.

In conditii normale, candida este inofensiva , dar in momentul in care organismul isi pierde echilibrul , candida incepe sa se multiplice , fara control , cauzand multiple si severe probleme.

Aceasta nu include doare probleme de natura digestiva , cum este sindromul iritabil bowel, ci si fibromialgia , sindomul de oboseala cronica , alergii alimentare, alte infectii , cat si probleme ale tiroidei.

Candida se inmulteste, cand bacteriile din flora intestinala  au fost afectate , distruse ,prin luarea repetata de antibiotice , pilule de contraceptie, antiinflamatoare.

Candida inmultita devine periculasa, pentru ca incepe sa elibereze toxine , care produc diferite simptome si boli in organism.

De asemenea este posibil, ca sistemul imunitar sa fie afectat de infectie ,celulele se rup si elimina toxine in organism, interferand cu sistemul tiroidei si alte procese ale corpului.

Cum va poate afecta candida, tiroida?

Conform cercetarilor  despre candida , ale doctorului William Crook, cand toxinele de candida intra in vasele de sange , pot duce la reactii alergice , care conduc la :

-pofta de a manca, cat mai multe alimente ce contin carbohidrati;

-stres la ficat;

-scaderea functie tiroidei in organism si scadera metabolismului;

-blocarea hormonilor produsi de tiroida , de catre toxine;

-scaderea balantei hormonilor din organism.

Din anumite cercetari, a reiesit ca valoarea TSH-ului (hormonul de stimulare al tiroidei), va avea valori inalte , in timp ce tiroxina ,T4 , va avea valori scazute ( in cazul hipotiroidismului).

Simptomele de candida si de hipotiroidism sunt foarte variate  si includ urmatoarele simptome.

In hipotiroidism, aparitia oboselii, cresterea neexplicata in greutate, intoleranta la frig , piele uscata , dureri musculare, slabiciune musculara , constipatie, depresie, prelungirea perioadelor de menstruatie si probleme de infertilitate, depresie, incetiniri ale batailor inimii.

Simptomele la infectia cu candida:cresterea in greutate, oboseala , depresie , fibromialgia, sindromul de oboseala cronica , alergii alimentare, ,migrene, astm , alte infectii.

Daca va suspectati ca manifestati, din aceste simptome , trebuie sa cereti ajutorul la un medic , care sa ma spuna, daca suferiti de hipotiroidism sau de candida.

About Carmen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top