Breaking News
You are here: Home / Articole Medicale / colesterol / Colesterolul , controverse medicale

Colesterolul , controverse medicale

Poate ati auzit parerea ,ca doctorii ar trebui sa se opreasca sa mai testeze si sa evalueze pacientii , in legatura cu colesterolul .
De ce totusi dupa atatia ani de studiu si de discutii legate de colesterol, doctorii inca se mai disputa intre ei? Haideti sa mergem in istorie si sa vedem ce aflam in spatele controverselor.
Conform cercetarilor medicale din toata lumea , facute in ultimii zece ani, au aratat ca nivelul ridicat de colesterol , este asociat cu un risc foarte mare de aparitie a bolilor de inima.
Totusi nu putem spune cu siguranta daca scaderea nivelului de colesterol din sange, poate scadea si aceasta aparitie a bolitor de inima.
Dar multumita altor studii medicale , putem spune ca prin scaderea nivelului de colesterol din organism,scazi riscul aparitiei bolilor de inima,asta in special la oamenii care deja au avut un atac de inima , pana in momentul de fata.
Cu ce se pun toti doctorii de acord este faptul ca persoanele suferide de atacuri de inima , trebuiesc tinute sub observatie si au nevoie de o scaderea a nivelului de colesterol.
Controversele legate de evaluarile privind nivelul de colesterol din organism, s-au centrat asupra ideii, de a se folosii medicatia prescrisa de doctor , la persoanele care totusi, inca nu au avut un atac de inima , dar au valori mari ale colesterolului, tocmai pentru a preveni aparitia acestui atac.
Pana nu de mult , informatiile medicale privind acest subiect erau incomplete: micsorand colesterolul descresti probabilitatea aparitiei atacului de inima , dar nu si moartea , aparuta din alte circumstante .
Intr-un studiu recent , in care s-au folosit medicamente din clasa statinelor , pravachol -care are un efect puternic in scaderea nivelului de colesterol din sange, s-a demonstrat ca atat atacurile de inima cat si aparitia mortii avand alte cauze,au fost intr-un mod substantial reduse, la oamenii care deja iau acest medicament de 5 ani de zile.
Este foarte clar faptul ca daca te gasesti printre persoanele cu un mare risc de a dezvolta o boala de inima si ai un nivel ridicat al colesterolului in sange , pe care nu poti sa-l controlezi doar printr-o dieta alimentara, este evident ca o sa ai nevoie de un tratament medical .
Unde este contoversa medicala?
Controversa a aparut cand un grup de fizicieni ,asociati ai organizatiei Colegiul American al Fizicienilor, au publicat un articol, in care recomandau ca evaluarile legate de colesterol, trebuiesc facute doar pe oamenii care prezinta valori ridicate ale acestuia si nu pe cei sanatosi .
Ingrijorearea era ca multi doctori, recomanda tratament medical unor peroane care nu ar trebui sa urmeze acest tratament.In acest scop , acesti fizicieni si-au facut un ghid propriu in care recomanda , ca doctorii sa se opreasca sa ma faca aceste teste pe barbatii sanatosi care au varsta sub 35 de ani , iar femeilor sub 45 de ani.

About Carmen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top