Breaking News
You are here: Home / Articole Medicale / colesterol / Reducerea colesterolului

Reducerea colesterolului

reducerea colesterolului
pvera / Foter

Produs in ficat, colesterolul este o substanta grasa , care este esentiala pentru fiecare celula a organismului si doar in cazul in care se gaseste la un nivel ridicat in organism trebuie sa actionezi cu scopul de reducere a  colesterolului.

Colesterolul  poate sa patrunda in organism, prin grasimile saturate din alimentatia zilnica , de origine animala.

Sunt cunoscute doua tipuri de colesterol, cel bun , HDL si cel considerat a fi rau, LDL colesterol.

HDL colesterol sau lipoproteina de inalta densitate , ajuta la curatare vaselor de sange si a arterelor , de excesul de LDL colesterol , cu alte cuvinte este indicat sa ai un nivel de peste 40mg/dl .

Importanta reducerii colesterolului

Pentru a trai o viata lunga si sanatoasa , lipsita de boli de inima si alte atacuri , este foarte  importanta , reducerea  colesterolului din sange.

Cand nivelul colesterolului total din organism este foarte mare , problemele de sanatate incep sa apara , pentru ca sangele nu mai poate circula cum trebuie prin artere.

Exista riscul aparitiei arterosclerozei si cand vasele se tot ingusteaza si sunt opturate de vascozitati, exista pericolul aparitiei atacului de inima.

Scadera colesterolului intr-un mod natural

Medicamentele prescrise de doctor pot fi  uneori  periculoase si pot prezenta reactii adverse.

Cele mai cunoscute sunt medicamentele din grupa statinelor, acestea avand capacitatea in reducerea colesterolului din sange , dar pe langa acest efect principal, prezinta o serie de  efecte adverse cum este diareea , senzatia de voma, durerile de cap . Exista riscul afectarii rinichilor.

Este extrem de important sa recurgi la un tratament natural si la exercitii fizice , pentru  reducerea colesterolului din sange si sa nu fie nevoie de un tratament medicamentos.

Pentu reducerea colesterolului LDL, din sange ,( cel considerat a fi negativ), trebuie sa elimini grasimile saturate din dieta , prezenta zaharurilor , si  prin utilizarea unei alimentatii bogate in legume , fructe , salate, supe .

Una din cauzele nivelului ridicat de colesterol din sange poate fi de natura ereditara.

Ca si in cazul bolilor de inima, daca un membru de familie a suferit in trecut de un nivel ridicat al colesterolului, exista posibilitatea ca si voi sa-l faceti.

Este indicat sa aveti zilnic o activitate de 30 de minute , in care sa faceti exrcitii fizice , sau chiar miscare , plimbare in aer liber, acest lucru ajutand la cresterea HDL colesterol si la reducerea colesterolului LDL.

About Carmen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top