Breaking News
You are here: Home / Articole Medicale / colesterol / Tratament colesterol

Tratament colesterol

tratament colesterol
(klaus) / Foter

Folosirea unui tratament colesterol, a devenit indispensabila in ziua de astazi cand o sumedenie de persoane, se plang de nivelul ridicat al colesterolului din sange si efectele pe care acesta le produce asupra organismului uman.

Care sunt nivelurile normale de colesterol din sange?

Pentru a intelege aceasta intrebare , trebuie sa intelegi  cate ceva despre colesterol, in ansamblu si cum acesta functioneaza in organism.

Colesterolul –nu iti este dusman

Primul lucru pe care trebuie sa-l stii, este ca existenta colesterolului nu este una rea .

Colesterolul circula prin vasele de sange, in doua proteine , cunoscute sub denumirea de LDL –lipoproteina de joasa densitate si HDL –lipoproteina de inalta densitate.

Cum afli valorile de colesterol din sange? Simplu, un test de sange , facut la indicatia medicului , iti va da informatii in legatura cu aceste nivele si atunci, se poate discuta cu medicul despre necesitatatea aplicarii unui tratament colesterol.

Aceste teste trebuiesc facute in mod preventiv , cand se stie ca in familia din care faci parte, au fost cazuri in care un membru a suferit de boli de inima sau de un nivel ridicat al colesterolului.

Valorile  de colesterol considerate optime sunt:  nivelul colesterolului total-pana in 200mg/dl, nivelul DHL colesterol-cel putin 60mg/dl, LDL colesterol –pana in 40mg/dl, sau chiar mai scazut.

Reducerea colesterolului

Scaderea nivelului de colesterol din sange , facuta intr-un mod natural , este cel mai simplu lucru .

Este indicat sa fi atent, la dieta pe care o ai si sa renunti la grasimi saturate, zaharuri, sa mananci cat mai multe legume si fructe, cereale,  sa diversifici cat mai mult salatele ,supele, sa folosesti cat mai des uleiul de masline si pe cel din seminte de grefa , care contin foarte muti antioxidanti si nu in ultimul rand ,  sa faci cat mai multe exercitii fizice .

Fibrele solubile au capacitatea de a reduce nivelul de colesterol din sange, asa ca este un lucru indicat, ca sa le aduci in dieta ta zilnica .

Un gram de fibre solubile, din seminte de in sau psyllium, pot sa reduca nivelul de colesterol total cu 0.045 mg/l

S-a mai aratat ca administrarea unui tratament colesterol, cu seminte de in si psyllium , duce la scadera cu 10% a nivelului d LDL colesterol( cel considerat a fi rau pentru organism), intr-un timp de patru saptamani.

Acest lucru duce la scaderea automata a riscului de aparitie a bolilor de inima.

About Carmen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top