Breaking News
You are here: Home / Articole Medicale / colesterol / Tratament colesterol

Tratament colesterol

tratament colesterol
Helga Weber / Foter

Multi oameni in ziua de astazi se intreaba care sunt cauzele cresterii nivelului de colesterol in sange  si care sunt simptomele pe care aceste valori mari , le pot aduce in organism si care este momentul propice, de a incepe un tratament colesterol.

Aceasta este o intrebare buna de raspuns, pentru ca nivelul ridicat de colesterol din sange, poate duce la presiune arteriala, artere vascoase, atacuri si boli de inima.

Din nefericire, colesterolul aflat in valori mai mari decat cele normale , nu aduce anumite simptome specifice , ca sa te poti orienta dupa asta si sa incepi un tratament colesterol, ca sa-l diminuezi.

Este posibili sa se manifeste intr-un mod invizibil si  nededectabil si oamenii sa afle de existenta unui nivel ridicat de colesterol in sange, doar in momentul in care se fac teste medicale.

Mai rau chiar, in momentul in care ai simptome , acesta poate sa fie un semnal extrem de periculos. La acest nivel incepi sa simti simptomele altor probleme de sanatate , cum este un neasteptat atac de inima.

Stilul de viata – o cauza a cresterii nivelului de colesterol din sange

Sunt anumite alegeri in ceea ce priveste stilul de viata , care conduc la cresterea nivelului de colesterol in sange.

Daca intalniti mai mult de jumatate dintre factorii enumerati mai jos, o sa aveti dorinta sa mergeti si sa va faceti un test medical, pentru testarea nivelului de colesterol din sange( asta in cazul in care inca nu l-ati facut):

-in familia dumneavoastra exista o istorie, in existenta si manifestarea bolilor de inima;

-mancati carne grasa (bacon, lapte cu procent ridicat de grasime, mancare grasa);

-sunteti supraponderal ;

-nu faceti exercitii fizice;

-fumati si consumati alcool in cantitati mari.

Factorii biologici care duc la cresterea colesterolului

Sunt o serie de conditii bilogice sau genetice care conduc la cresterea colesterolului, una dintre ele fiind exsitenta bolilor de rinichi , de ficat , a hipotiroidismului.

Acestea pot fi testate si confirmate de medicul specilist.

Unele familii sunt predispuse genetic la cresterea nivelului de lipide din sange Daca exista membrii din familie, care au avut boli de inima , exista posibilitatea sa aveti si voi.

In final retineti ca daca simptomele colesterolului sunt invizibile , de nesesizat , si pentru a evita orice eventual atac de inima, este bine sa va masurati la intervale de timp, nivelul de colesterol din sange si sa obtati pentru cel mai potrivit tratament colesterol .

About Carmen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top