Breaking News
You are here: Home / Articole Medicale / colesterol / Tratament colesterol

Tratament colesterol

tratament colesterol
Markus Merz / Foter

Statisticile au aratat ca in jur de 20 % din populatia Statelor Unite ale Americii, prezinta anomalii in ceea ce priveste valorilile ridicate ale colesterolului si ca aplicarea unui tratament colesterol a devenit inevitabila.

Valorile ridicate ale colesterolului sunt principalul factor de risc, in apariia bolilor de inima si trebuie ca acesta sa fie redus la valori normale , pentru a mentine sanatatea in organism si daca nu previ acest lucru , atunci devi obligat sa aplici un tratament colesterol.

Pentru unele persoane , valorile ridicate ale colesterolului, pot fi scazute prin schimbarea dietei si printr-un program de exercitii fizice , insa persoanele predispuse genetic ,  la atacuri de inima si cu valori mari ale colesterolului , pentru acestea este necesar un tratament colesterol, medicamentos.

Unele persoane prezinta valori ridicate ale colesterolului datorita hiperactivitatii ficatului sau ale altor disfunctii interne. Pentru aceasta categorie de oameni , o dieta adecvata, plus exercitii fizice , imbunatatesc  si normalizeaza valorile colesterolului.

Factorii care duc la acumularea colesterolului in vasele de sange

Acestia sunt:o viata sedentara, o dieta inadecvata , fumatul , abuzul in alcool, toate aceste contribuid la cresterea valorilor de colesterol in sange.

De asemenea, varsta, sexul , ereditatea genetica , sunt factori importanti , care isi pot spune cuvantul asupra valorilor normale sau ridicate ale colesterolului.

Valorile ridicate ale colesterolului sunt caracteristice persoanelor cu varsta de peste 50 de ani.Femeile au valorile colesterolului mai scazute decat ale barbatilor.Dupa menopauza, insa , valorile colesterolului sunt  in crestere la femei,fata de barbati.

Ereditatea genetica influenteaza si ea acest lucru si persoanele care au in familiile lor, membrii cu atecedente in ceea ce priveste existenta bolilor cardiovasculare , pot avea valori ale colesterolului mari , cu posibilitatea aparitiei atacurilor de inima si pentru acestia , vizita la medic si alegerea unui tratament colesterol , nu poate fi lasata sa astepte.

Colesterolul este necesar in organism in valor mici.In exces acesta cauzeaza o serie de probleme , in artere, tesuturi , in organele interne, perturband circulatia normala a sangelui.

Colesterolul are un rol important in sintetizarea vitaminei D , in producerea hormonilor ( testosteron, estrogen) , a sarurilor produse de fiere , in digerarea grasimilor.

Cel mai bun lucru de facut cand vezi ca prezinti un nivel ridicat al colesterolului , este sa incepi o dieta corespunzatoare. Urmand o dieta bogata in carbohidrati, fibre naturale , grasimi nesaturare , fructe si legume, acestea vor contribui la reducerea colesterolului.

Fructele proaspete sunt bogate in vitamine si minerale ,in fibre, carotenoizi,antioxidanti, care ajuta de deblocarea arterelor. Trebuie sa evitai fumatul si consumul de alcool.

About Carmen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top