Breaking News
You are here: Home / Articole Medicale / colesterol / Tratament colesterol

Tratament colesterol

tratament colesterol
Chiot’s Run / Foter

Colesterolul are multe roluri in interiorul organismului  si intr-o cantitate normala este benefic, pentru o buna functionare a acestuia, insa in momentul in care nivelurile acestuia cresc , este indicat sa obtezi pentru un tratament colesterol sau alte remedii naturiste.

Colesterolul are un rol important in protejarea celulelor , participand la creearea membranelor celulare, la protejarea acestora de anumiti factori perturbatori.

Organismul foloseste colesterol in sintetizarea sarurilor din bila , care sunt importante in sistemul de digestie, in sintetizarea vitaminei D, a hormonilor(progesteron, testosteron, estrogen).

Cand se produce un nivel de colesterol in exces, aceasta substanta se acumuleaza in vasele de sange si se depoziteaza in anumite parti in organism, cauzand probleme .Acest lucru este de preferat a nu se intampla si prevenirea printr-o dieta corespunzatoare sau necesitatea unui tratament colesterol, joaca un rol important.

Ce se intampla cand nivelul de colesterol este in exces?

Excesul de colesterol, adereaza in interiorul peretilor arterelor, a tesuturilor moi, in organele interne , obturand traseul normal al sangelui.

Ca si alte grasimi, colesterolul nu poate fi dizolvat de sange si de aceea este usor sa se instaleze diferite plagi, vascozitati, care cauzeaza organismului.

In cazul in care colesterolul blocheaza peretii  vaselor coronariene, pot aparea boli ale inimii , pana la atacul de inima.

Foarte multi oameni, indiferent de varsta si sex, prezinta un nivel ridicat al colesterolului in sange si din acest motiv, sunt expusi la riscul aparitiei bolilor de inima.

Ereditatea genetica , este si ea un factor care contribuie la transmiterea unui nivel ridicat de colesterol, sau a riscului de a dezvolta boli de inima, in cadrul membrilor din aceeasi familie.

Barbatii sunt predispusi sa aiba un nivel mai ridicat al colesterolului in sange , de la varste mai scazute decat femeile.

De regula colesterolul devine o problema mai accentuata , in jurul varstei de 50 de ani , cand exista greutate, in eliminarea surplusului de colesterol din sange.

In afara de disfunctiile interne, care pot cauza o supradozare a nivelului de colesterol,  cresterea nivelului acestei substante, mai este facilitata de alti factori , cum este cea a unei diete neadecvate , lipsa exercitiului mental, a exercitiilor fizice, fumatul , consumul de alcool.

O dieta neadecvata este o dieta bogata in grasimi saturate , carbohidrati simplii, care ajuta la marirea nivelului de colesterol din organism.

Alimentele precum , carnea  grasa de porc , de pui, organele interne , precum ficatul, rinichii, inima, produsele lactate, ciocolata, cartofii prajiti , cresc nivelul de colesterol din sange.

Chiar daca nivelul ridicat este o cauza a unei disfunctii interne sau a unui factor extern, este bine sa iei atitudine , pentru a duce la normalizarea valorilor de colesterol si impreuna cu medicul specialist sa alegeti un tratament colesterol, tot ceea ce  poate sa fie mai bine pentru tine.

About Carmen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top