Breaking News
You are here: Home / Articole Medicale / colesterol / Tratament colesterol

Tratament colesterol

tratament colesterol
Sean Munson / Foter

Inainte de a alege un tratament colesterol din multitudinea de tratamente care exista , trebuie sa te familiarizezi cu cateva informatii legate de colesterol si nivelurile din sange.

Ficatul este cel care produce cea mai mare cantitate de colesterol din organism , dar dieta joaca un rol important , controland toate nivelurile de colesterol din organism.

Nivelurile colesterolului sunt alcatuite din LDL colesterol-lipoproteina de joasa intensitate, HDL- colesterol-lipoproteina de inalta densitate.

Colesterolul ce bun HDL , protejeaza inima , ajutand prin transportarea excesului de colesterol din artere , inapoi in ficat , pentru depozitare.

Pe de alta parte LDL colesterol, cel negativ , duce la formarea de vascozitati in interiorul vaselor de sange, la blocare arterelor.

Cea mai indicata dieta , sau cel mai bun tratament colesterol ,nu trebuie doar sa reduca nivelul de colesterol total din sange si pe cel de LDL colesterol, ci si trebuie sa creasca nivelul de HDL colesterol.

Alimentatia si colesterolul

Principala sursa a existentei colesterolului din alimente este cea de provenienta animala, cea mai mare cantitate de colesterol, gasindu-se in organele animalelor, in ficat , in oua, in produsele lactate .

In dieta cu un nivel scazut de colesterol, vei inlocui grasimile saturate cu cele polinesaturate si monosaturate, asa cum sunt:uleiul de masline , uleiul de floarea soarelui, uleiul de rapita.

Recomandari pentru o dieta scazuta in colesterol

Alimentele pe care vrei sa le integrezi in dieta zilnica si care sa contina un nivel scazut de colesterol , trebuie sa vina din urmatoarele grupuri:cereale , nuci si seminte, peste, fasole si leguminoase , fructe si legume, ceapa si usturoi.

Urmand o dieta scazuta in colesterol , la care sa adaugi exercitiile fizice , ca si un tratament colesterol, eliminarea grasimilor, a cartofilor prajiti , a produselor lactate, a produselor provenite din fastfooduri, toate acestea te conduc la scaderea nivelului total de colesterol din sange , a LDL colesterol si cresterea HDL colesterol, cel considerat a fi benefic pentru organism.

Te poti asfel considera ca esti pe drumul cel bun.

About Carmen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top