Breaking News
You are here: Home / Articole Medicale / colesterol / Tratamente colesterol

Tratamente colesterol

tratamente colesterol
flickrich / Foter

Inainte sa incepi sa savurezi o ciocolata sau o prajitura cu ciocolata , poate vrei sa te opresti putin si sa afli cate ceva, legat de nivelul de colesterol din sange si despre tratamente colesterol.

Colesterolul joaca un factor important in cauza aparitiei bolilor de inima , numarul unu, care aduce mortalitatea.

Bucata de ciocolata pe care tocmai vroiai sa o iei ,este plina de colesterolul de care de fapt nu ai nevoie si pentru care tot incerci sa gasesti alternative de tratamente colesterol.

Este adevarat ca organismul, ca sa functioneze bine are nevoie de colesterol, acesta , avand un rol important , la creearea membranelor celulare, in sintetizarea hormonilor, progesteron, testosteron, estrogen, in sintetizarea vitaminei D, in sintetizarea sarurilor din bila care ajuta in procesul de digestie.

Organismul produce in medie 80% colesterol , restul de procente, vine din alimentatia bogata in grasimi saturate , care poate creste nivelul de colesterol din sange.

Daca faci parte din persoanele care au un nivel ridicat al colesterolului in sange , primul  lucru pe care doctorul tau o sa-l faca ,o sa fie sa te povatuiasca sa incepi sa-l scazi, cu ajutorul unei noi diete alimentare, a exercitiilor fizice, sau in cel mai rau caz ,folosind o anumita medicatie, ca si tratamente colesterol.

Pentru anumite persoane dieta si exercitiile fizice , reusesc o scadere a nivelului de colesterol din sange , intr-un procent de 30-55% si nu mai au nevoie de tratamente colesterol pe baza de medicamente.

Tipuri de colesterol din organism

LDL colesterol, sau lipoproteina de joasa densitate, este considerata a fi colesterolul cel rau , deoarece , in combinatie cu alte substante , duce la blocarea arterelor , a vaselor de sange , prin depazitarea unor plagi pe peretii acestora , imprimand un grad mare de vascozitate sangelui.

Nivelul de LDL colesterol, considerat a fi normal pentru organism , este de pana in 100mg/dl.

HDL colesterol, sau lipoproteina de inalta densitate, este considerata colesterolul cel bun. Cand cantitatea de colesterol este mai mare , ajuta la reintoarcerea acesteia in ficat. O valoare considerata normala de Hdl colesterol este de 60mg/dl

Pentru a afla nivelul de colesterol din sange este indicat sa va testati aceste valori prin intermediul unui examen de sange si impreuna cu doctorul specialist sa organizati planul de atac , pentru al reduce sau creste , in functie de nevoile cerute.

About Carmen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top