Breaking News
You are here: Home / Articole Medicale / colesterol / Tratamente colesterol

Tratamente colesterol

tratamente colesterol
mohammadali / Foter

Colesterolul este o problema medicala cu care ne confruntam  si ne luptam , la un anumit moment, in vietile noastre, incercand diferite tratamente  colesterol, care sa ne ajute.

Colesterolul este o substanta care exista in mod normal, in celulele organismului nostru , de care avem nevoie , pentru o buna functionare. Se actioneaza asupra nivelului de colesterol folosind tratamente colesterol, doar cand trebuie si nu dupa urechea noastra, ci consultand un doctor specialis , mai intai.

Colesterolul circula prin sange si ajuta la formarea hormonilor ,progesteron , estrogen , testosteron, la sintetizarea sarurilor in bila ,care ajuta in procesul de digestie, la sintetizarea vitaminei D.

Se cunosc mai multe timpuri de colesterol , HDL (lipoproteina de inalta densitate, sau colesterolul cel bun), care ajuta sa transporte excesul de colesterol, din organism , inapoi in ficat.

HDL colesterol este cel care participa in formarea peretilor membranelor celulare si a hormonilor, in timp ce LDL colesterol, sau lipoproteina de joasa densitate, colesterolul cel rau , prezent in sange in cantitati mari, incepe sa obtureze vasele de sange, sa-l faca mai vascos si sa duca la posibile atacuri de inima .

Cele mai bune tratamente colesterol, trebuie sa aiba capacitatea sa reduca nivelul de LDL colesterol , atunci cand aceste este ridicat si sa il creasca pe cel de HDL colesterol, cand se afla la un nivel scazut.

Nivelurile de colesterol considerate normale si cum sa le obtii

Un nivel al HDL colesterol considerat normal , trebuie sa fie de minim 40mg/dl, iar nivelul total de colesterol din sange trebuie sa nu depaseasca 200mg/dl.

Primul lucru pe care trebuie sa-l faci ,pentru a cunoaste starea sanatatii tale este sa mergi sa-ti testezi nivelul de colesterol din sange.

Singura modalitate de a cunoaste acest lucru este data prin testarea sangelui.

Ce alimente naturale pot fi incluse in dieta voastra, ca si tratamente colesterol , cu scopul de a scadea nivelul colesterolului?

Uleiul de masline , care este bogat in antioxidanti, uleiul din seminte de grefa, nucile , care sunt bogate in proteine si fibre , o mana de nuci pe zi ,ajuta foarte mult organismul , la scaderea colesterolului.

Au un rol important acizii grasi, omega 3, care duc la scaderea nivelului trigliceridelor.

Tot in scadera nivelului de colesterol , ajuta usturoiul si ceapa .

S-a arata ca doar mancand o jumatate de ceapa pe zi , se reduce nivelul colesterolului din sange.

Daca inca nu sunteti sigur ce dieta sa urmati , este bine sa intrebati un doctor sau un dietician, care sa va ajute sa faceti un plan .

About Carmen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top