Breaking News
You are here: Home / Articole Medicale / colesterol / Tratamente colesterol

Tratamente colesterol

tratamente colesterol
Foter

Sunteti constienti ca sunt cautatate diferite modalitati de tratamente colesterol?

Stiati ca in fiecare an , aproape 500.000de persoane , in America , sufera de boli ale inimii?

Unul din motivele care stau in spatele acestor imbolnaviri, este nivelul ridicat de colesterol din sange si din acest motiv existenta de tratamente colesterol , este indispensabila.

Conform cercetarilor medicale , cu cat o persoana isi reduce nivelul de colesterol din sange , cu atat isi scade posibilitatea aparitiei unui atac de inima, intr-un procent de 40%.

Ce sunt aceste nivele de colesterol

Nivelul  de colesterol din sange  este compus din colesterol total, HDL colesterol, LDL colesterol.

Nivelurile de LDL colesterol sunt urmatoarele :pana in 100mg/dl-nivel normal, intre 100-129mg/dl –nivel aproximativ optim, intre 130-159mg/dl- nivel aproape ridicat;intre 160-189mg/dl-nivel ridicat;190mg/dl-nivel foarte ridicat.

In ceea ce piveste nivelurile de HDL colesterol, acestea sunt urmatoarele:60 mg/dl-nivel dorit , mai putin de 40mg/dl –nivel scazut, nedorit.

Nivelul trigliceridelor sunt:150-199mg/dl-nivel normal;200mg/dl-nivel ridicat;500mg/dl si chiar mai mult-nivel extrem de ridicat.

De regula , ficatul nostru produce in medie, in jur de 1000miligrame de colesterol,  in fiecare zi , fiind folosite la constructia celulelor , a peretilor celulari, in sintetizarea vitaminei D si chiar in sintetizarea unor saruri produse de bila , care ajuta organismul sa digere grasimile.

Cele mai indicate alimente ca si tratamente colesterol ,care duc la scaderea colesterolului din sange sunt urmatoarele:meiul, quinoa, orzul,taratea, brocoli, lintea, mazarea, fazolea, merele, cirese, mango, perele.

Uleiul din seminte de grefa este un ulei natural , lipsit de colesterol si minunat din doua motive:unu, pentru ca este bogat in vitamina E si omega -6; doi-poate fi folosit in prajeli,la valori ridicate de temperatura , avand capacitatea de a pastra antioxidantii , la temperaturi inalte , in timpul prepararii alimentelor.

Excesul de colesterol din sange , duce la vascozitarea acestuia, la depunerea pe peretii arterelor si a vaselor , a unor plagi , care incep sa obtureze traseul normal al sangelui si sa-l impiedice sa ajunga in mod normal catre inima, creier, tesutori si alte organe.

Nu trebuie sa stati fara sa faceti nimic , pentru a ajunge intr-o asemenea conditie, actionati  cat mai repede cu tratamente colesterol!

Odata cu circulatia sangelui prin vasele de sange , este transportat si oxigenul si cand aceasta circulatie este impiedicata, intervine durerea de piept , numita angina, sau atacul poate surveni la cap , in cazul in care anumite artere sunt blocate in acea zona.

Este indicat , ca la orice varsta sa aveti o dieta sanatoasa, sa va ingrijiti de viata voastra ,  sa vreti sa fiti sanatosi, sa faceti cat mai des exercitii fizice si sa colaborati cu doctorul specialist sau nutritionist , care va poate da cele mai buna indicatii , legate de acest domeniu.

About Carmen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top