Breaking News
You are here: Home / Articole Medicale / colesterol / Tratarea colesterolului

Tratarea colesterolului

tratarea colesterolului
Bob.Fornal / Foter

Este foarte adevarat, ca nivelul ridicat de colesterol din sange, poate cauza un  atac de inima sau chiar alte atacuri si de aceea este indicat, sa iei cat mai repede masuri , pentru tratarea colesterolului.

Colesterolul nu este altceva, decat  asociatia dintre o molecula de steroid, o  lipida si un alcool, care sunt gasite in membranele celulelor, din toate tesuturile corpului.

Este transportat in sange si poate fi gasit in toate animalele.

Formula chimica a colesterolului este C27H45OH .Multe lucruri au fost spuse despre colesterol.

Multi doctori prescriu o dieta ,in care alimentele consumate ,sa nu  contina colesterol,iar altii , recomanda alimente care contin colesterol.

Pe de alta parte , colesterolul este un component foarte important, pentru buna functionare a organismului, pentru a aduce stabilitate in celule.

Colesterolul este precursorul de sinteza al vitminei D si al catorva hormoni.

Oamenii pot spune o sumedenie de lucruri, despre colesterol si civilizatia moderna , cea din vest mai ales , se pare ca a inmultit discutiile legate de acest subiect.

Nimic nu poate sa fie cu siguranta spus , cand este vorba despre colesterol.

De exemplu, de ce unii oameni, care au o dieta sanatoasa si practica cu regularitate exercitiile fizice , manifesta valori ridicate ale colesterolului?

De ce unele persoane ,care mananca de la fast food si care nu practica in mod regulat exercitii fizice , nu prezinta valori ridicate ale colesterolului?

Discutia si intrebarile pot fi nesfarsite . Unii oameni pur si simplu,  nu cred in riscurile produse de nivelul ridicat de colesterol.Si asta pentru ca ,nici macar nu au timp sa se gandeasca, la ce mananca,  dar sa se mai gandeasca la colesterol.

Daca discutia ramane deschisa , atunci pot sa intreb : este colesterolul baiatul rau sau cel bun?

Daca spunem ca este baiatul cel rau ar trebui sa negam beneficiile pe care colesterolul le aduce in organim, acela de a aduce stabilitate intre celule.

Pe de alta parte, nivelul ridicat al colesterolului din sange , blocheaza arterele si venele, ceea ce poate duce la probleme de inima si nu numai si de aceea este indicat sa actionezi pentru tratarea colesterolului.

Cand ar trebui oamenii sa se ingrijoreze de nivelul colesterolului si sa se gandeasca la tratarea colesterolului?

Orice persoana ar trebui sa se ingrijoreze in legatura cu colesterolul  si sa faca ceva pentru tratarea colesterolului, daca se afla intr-un grup de risc.

Ce reprezinta acest grup de risc? Oamenii considerati a fi intr-un  grup de risc , prezinta urmatoarele antencedente:

-prezinta boli de inima, in cadul membrilor de familie;

-deja au suferit un atac de inima;

-femeile care se apropie  de menopauza;

-persoanele obeze;

-suferinzii de diabet;

-sedentaristii;

-fumatorii

About Carmen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top