Breaking News
You are here: Home / Articole Medicale / colesterol / Tratarea colesterolului

Tratarea colesterolului

Orice persoana cu varsta de peste 50 de ani poate sa spuna ca in ultimii douazeci de ani sau chiar mai mult , a fost bombardata, cu tot felul de sfaturi , pentru tratarea colesterolul  , pentru a preveni instalarea arterosclerozei si atacului de inima.

Doctorii, nutritionistii , guvernul , ne readuce aminte ca grasimile sunt “ucigase”, si daca le ignoram sfatul , vom fi damnati, sa suferim de vreun efect mortal sau o boala de inima si pentru a evita acest lucru, tratarea colesterolului devine un lucru indispensabil!

As fi logic daca as incuvinta ca sfatul lor,pentru tratarea colesterolului, pare bine intentionat si poate fi dovedit prin cercetari stiintifice.

Dar in spatele acestei scene , evidenta nu este atat de clara, pe cat se pare a fi propaganda. Conform cercatarilor medicale , multi cercetatori ai bolilor coronariene, au facut interpretari gresite , altele au fost promulgate intr-un mod fals  si cand adevarul de fapt, indica contrariul , au incercat sa acopere .

In anii 1920 cand limita de viata era situala la 60 de ani , boala coronariana a devenit o problema majora si greu de explicat , in unele tari industrializate.

Dupa zeci de ani de cercetari si descoperiri,  legate de vitamine, nutrienti  si constituenti ai proteinelor, chiar inainte de al doilea razboi mondial, in 1939, Asociatia Medicala Britanica  , a eliberat un raport , in care incuraja oamenii , sa manance mai multe oua, carne, produse lactate , pentru a asigura intreg spectrul de vitamine si  nutrienti esentiali , pentru consumul zilnic.

Noul program a fost instituit in scoli ,cu mult inainte de introducerea imunizarii copiilor, cu vaccinuri si a antibioticelor , iar aceasta dieta imbunatatita , a redus dramatic din multe boli ale copilariei, cum este , pojarul , sacrlatina , difteria.

Alte state au urmat si ele exemplul acesta.

 Ce exact este colesterolul?

Colesterolul este o grasime sintetizata in organismul animal si uman ,esentiala pentru viata. Organismul uman foloseste cantitati mari de colesterol , in fiecare zi  si aceasta substanta este atat de importanta , incat toate celulele au posibilitatea sa-l fabrice( cu exceptia creierului).

Colesterolul prezinta un rol intra –celular, transportor, in a aduce semnale intre celule .Este de asemenea folosit in fabricarea hormonilor (inclunzand si hormonii sexuali), acidul din bila  si in conjunctie cu lumina soarelui ,pe piele , ajuta la  sintetizarea vitaminei D3.

In momentul de fata ,agentiile guvernamentale , nutritionistii si media , continua sa avertizeze, despre grasimile si colesterolul, din dieta zilnica si ce ar trebui sa faci pentru tratarea colesterolului.

Si in acest fel, in loc sa  se rezolve de fapt, cauza generatoare a anumitor probleme, se trateaza doar simptomele , folosindu-se pastile sau eliminarea completa ,a unor nutrienti  esentiali organismului , pentru a mentine sanatatea acestuia, sub motivatia ca se actioneaza pentru tratarea colesterolului.

About Carmen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top