Breaking News
You are here: Home / Articole Medicale / colesterol / Tratarea colesterolului

Tratarea colesterolului

tratarea colesterolului
tratarea colesterolului

Este stiut ca un nivel ridicat de colesterol in sange ,este un risc, in ceea ce priveste sanatatea si de aceea trebuie sa iei masuri , pentru tratarea colesterolului.

Un nivel ridicat al colesterolului  , poate conduce la instalarea arterosclerozei , care este responsabila in aparitia atacului de inima .

Placa , cauzata de arteroscleroza, blocheaza arterele , incat sangele nu mai poate circula corespunzator si odata cu el, oxigenul , care ar trebui sa alimenteze organele interne, tesuturile , muschii.

Oamenii cu un nivel ridicat de colestrol, au nevoie de un tratament ,care sa-i ajute sa traisca sanatos si fara riscuri.

Tratamente naturale in scaderea nivelului de colesterol

Nivelul ridicat al colesterolului in sange este atribuit persoanelor cu o viata sedentara  si cu o alimentatie bogata in colesterol , provenita dintr-o sursa animala.

Doctorii recomanda pentru tratarea colesterolului, schimbarea dietei si introducerea exercitiilor fizice in viata de zi cu zi.

Ce trebuie sa consumati pentru tratarea colesterolului din sange:

-consumati cat mai des peste :somon,hering, ton, macrou, care prezinta un continut ridicat de omega 3;

-scadeti cantitatea consumata de cartofi prajiti , mancare provenita de la fastfooduri, grasimi saturate, carne rosie;

-consumati zilnic, o cantitate de 20-30% fibre, pe care le puteti lua din cereale integrale, morcovi, telina, pastarnac;

-scadeti nivelul zaharurilor si produselor de panificatie;

-consumati o gama cat mai variata de salate, supe , la care sa adaugati ulei de masline sau ulei din seminte de grefa.

Mai este o cauza de natura ereditara , a unui nivel ridicat de colesterol in sange. Daca stiti ca aveti un membru de familie, care a avut probleme de inima ,sau valori ridicate ale nivelului de colesterol in organism, este indicat sa mergeti sa faceti o vizita medicala si sa va testati nivelul de colesterol, indiferent daca  momentan va simtiti bine , nu sunteti supraponderal si chiar daca sunteti in jurul varstei de 20 de ani.

Nivelul ridicat de colesterol , nu tine cont de varsta , sex, poate parea surprinzator sa vezi un nivel ridicat al acestuia chiar si in cazul copiilor.

De aceea este indicat sa mergi la doctor , sa colaborezi cu acesta si sa nu faci lucrurile doar dupa urechea ta, sa gasiti solutii pentru tratarea colesterolului.

 

About Carmen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top