Breaking News
You are here: Home / Articole Medicale / diabet / Alimentele acide maresc riscul de diabet

Alimentele acide maresc riscul de diabet

Pentru a evita dezoltarea diabetului de tip 2, s-a recomandat atentia la calorii si intensificarea activitatii fizice. Dar cercetatorii sustin ca trebuie luat in considerare si consumul de produse alimentare acide.

lamai

O dieta bogata in produse animaliere si alte alimente acide pot cauza o incarcatura de acizi in organism, lucru care duce la probleme de sanatate. Printre aceste probleme se numara sensibilitatea redusa la insulina, factor favorabil diabetului de tip 2.

Pentru prima data, s-a demonstrat, in cadrul unei ample cercetari, ca o dieta acida este asociata cu riscul de diabet tip 2, independent fata de alti factori de risc cunoscuti. Este necesar ca aceste rezultate sa fie validate, iar apoi promovat un regim alimentar pe baza de alimente cu aciditate scazuta, pentru prevenirea diabetului.

Termenul de produs animalier se refera la carne, oua si lactate. Consumul ridicat de legume si fructe este considerat a scadea aciditatea din organism.

Studiul a inclus peste 66 000 de femei din Europa, tinute sub observatie pentru mai mult de 14 ani. In acest timp, aproximativ 14 000 dintre ele au fost diagnosticate cu diabet de tip 2.

Femeile cu dieta mai bogata in alimente acide au avut cu 56% mai mari sanse sa dezvolte diabet decat cele cu o dieta mai putin acida.

Aceasta legatura dintre o dieta foarte acida si riscul marit de diabet a ramas, chiar si dupa ce cercetatorii au luat in considerare obiceiurile de hranire, consumul de carne, fructe, legume, cafea si bauturi racoritoare. Cu toate acestea, nu exista o dovada directa ca o dieta foarte acida cauzeaza, in fapt, diabet.

O dieta bogata in proteina animala favorizeaza aportul de acid, in timp ce, majoritatea fructelor si legumelor formeaza o baza alcalina care neutralizeaza aciditatea. Contrar parerii generale, o mare parte din categoria fructelor – precum piersicile, merele, perele, bananele si, chiar lamaiile si portocalele – efectiv, reduce nivelul de aciditate, de indata ce organismul le proceseaza.

About AdrianM

Comments are closed.

Scroll To Top