Breaking News
You are here: Home / Articole Medicale / boli cardiovasculare / Spalatul pe dinti previne bolile de inima

Spalatul pe dinti previne bolile de inima

Cand aveti grija de dintii dumneavoastra, aveti grija si de inima dumneavoastra. Periajul dintilor, folosirea atei dentare si vizitele regulate la dentist pot tine bolile de inima la distanta.

dinti

Evolutia aterosclerozei este semnificativ incetinita pe masura ce sanatatea gingiilor este imbunatatita. Atat parodontita, cat si ateroscleroza sunt afectate de bacteriile din gingii.

Un studiu a examinat infectia parodontala si semnele de ateroscleroza din arterele carotide cu ajutorul ultrasunetelor de inalta rezolutie. Dupa 3 ani, s-a descoperit ca imbunatatirea sanatatii gingiilor a redus proportia bacteriilor specifice in parodontita si ameliorarea problemelor vasculare.

Rezultatele studiului arata clar legatura dintre ce se intampla in gura cu ingrosarea arterei carotide, inca dinaintea instalarii parodontitei complete. Acest fapt sugereaza faptul ca parodontita in stare incipienta nu trebuie ignorata.

Bacteriile din gura pot contribui la aparitia aterosclerozei prin declansarea unui raspuns al sistemului imunitar si a inflamatiei ridicate, lucru care poate initia sau inrautati aspectul inflamator al aterosclerozei.

About AdrianM

Comments are closed.

Scroll To Top